zaterdag 14 november 2009

Toch klussen

ik wilde vandaag naar de boot, maar ben de hele week beroerd geweest en zou niet gaan... Staat mijn vader op de stoep en wil even helpen, dus toch nog even langs geweest, eigenlijk alleen gekeken en pa + de buurman lekker laten klussen.

Ze hebben samen de vloerbedekking die tegen de wand zat (aan één kant) verwijderd en het 2e zijraam geplaatst. Zelf toch nog iets gedaan, paar spuitjes olie op de zuiger, beetje remmenreiniger erin en proberen te starten. Na een seconden of 5 liep de motor!!!!!!!!

Wat een GEWELDIG geluid zo een 1 cylinder. Ik heb werkelijk een minuut of 10 van het geluid zitten genieten! Wel weer een paar extra werkzaamheden ontdekt..

- Er komt water uit de cylinderwand, oftewel het koelwater sijpelt de scheur door die door bevriezing is ontstaan, dit gaan we dus uitslijpen en opvullen met Devcon-A
- een 2e startpoging 3 uurtjes later leverde (zonder remmenreiniger) leverde geen resultaat, er komt wel diesel uit de leiding die naar de verstuiver loopt, zoeken waarom deze niet meer wilde starten, oplossen zodat ik een betrouwbare motor over houd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten